Υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης και Συμβουλευτικής

 

Στο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής, συνεργαζόμαστε με ειδικούς ψυχικής υγείας όλων των ειδικοτήτων όπως ψυχιάτρους, ψυχολόγους, ψυχοθεραπευτές, συμβούλους ψυχικής υγείας, κοινωνικούς λειτουργούς και άλλων κλινικών ειδικοτήτων βασιζόμενοι πάντα στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε πελάτη.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Το κέντρο Πρόληψης & Συμβουλευτικής παρέχει σεμινάρια ψυχολογίας για φοιτητές και επαγγελματίες από το χώρο των κοινωνικών, παιδαγωγικών και επιστημών υγείας. Καθώς επίσης και σεμινάρια για γονείς σε θέματα που αφορούν στην ανάπτυξη, τη διαπαιδαγώγηση, τη κοινωνικοποίηση και την ψυχική υγειά των παιδιών.

ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Η ομαδική ψυχοθεραπεία βοηθάει το κάθε μέλος της ομάδας να επικοινωνεί ποιοτικά με τον συνάνθρωπό του, να μάθει να διεκδικεί με σεβασμό προς τον εαυτό του και προς τον άλλο. Δίνει έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις και στην ομαδικότητα, στον σεβασμό και στην εμπιστοσύνη.

ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Η ατομική συμβουλευτική βοηθάει το άτομο να εκφράσει τις βαθύτερες συναισθηματικές του δυσκολίες σε ένα ασφαλές περιβάλλον, να ταξινομήσει τις σκέψεις του, να έρθει σε επαφή με τον εαυτό του και τους σημαντικούς άλλους. Προσφέρει αυτοβελτίωση και αυτογνωσία στο άτομο σε όλα τα επίπεδα.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΖΕΥΓΟΥΣ

Η Συμβουλευτική Ζεύγους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη επικοινωνία των συντρόφων. Να αποδέχεται ο ένας σύντροφος τον άλλο, χωρίς να κατακρίνει,  να νιώθει τις συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες του συντρόφου του, να βελτιώσει τόσο τον εαυτό του όσο και τη σχέση.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ

Η δομή της οικογένειας έχει πλέον αλλάξει. Οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των παιδιών επίσης, ενώ οι ρυθμοί της καθημερινότητας έχουν γίνει απίστευτα γρήγοροι. Για αυτόν τον λόγο οι συνεδρίες με ομάδες θα βοηθήσουν τους γονείς να κατανοήσουν τις συμπεριφορές και τα προβλήματα των παιδιών τους, να μάθουν και να εφαρμόζουν νέες τεχνικές για επίλυση προβλημάτων και συγκρούσεων, αλλά και ταυτόχρονα να βελτιώσουν και να ανελίξουν την δική τους αυτογνωσία ως γονείς και ως άνθρωποι.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Η θεραπεία οικογένειας απευθύνεται σε εκείνες τις οικογένειες που θέλουν να κατανοήσουνε καλύτερα τις ανάγκες τους, τα συναισθήματά τους, καθώς και σε εκείνες τις οικογένειες που για κάποιο προφανή η μη προφανή λόγο τα μέλη της (οι γονείς), αισθάνονται ότι χρειάζονται περισσότερη επικοινωνία, περισσότερη αξία για τους ίδιους η και για τα παιδιά τους, περισσότερο αγάπη, περισσότερο γαλήνη. Ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί να ανακαλύψουμε ενα καλύτερο τρόπο για πιο λειτουργική και αρμονική συμβίωση.

 

Δείτε τα επερχόμενα σεμινάρια